Zimzon Lelo tar steget in i Gladiatorerna

Han har den mest delade intervjun i den här bloggens historia. På lördag gör Zimzon Lelo premiär i tv4:s Gladiatorerna. ”All Afrosvensk Everythang” tog t-banans gröna linje söderut för ett samtal med Rågsveds egen gladiator – Delta.

Zimzon Lelo, svart man som är fitnessexpert, står framför boxningsring i Rågsveds boxningsklubbs träningshall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zimzon, du är med i tv4:s Gladiatorerna och spelar gladiatorn Delta. Hur gick det till när du kom med i programmet?

– Bakgrunden till det är nog att jag var med i tv4:s program Farmen förra året. När jag var med där så försökte jag medvetet hålla på med många fysiska aktiviteter, för att visa vad jag hade för kapacitet rent fysiskt. Men sedan så sökte jag faktiskt till Gladiatorerna som utmanare men fick veta efter en tid att jag hade skickat min ansökan försent, så tv4 kunde inte ta med mig i uttagningarna.

Hur hanterade du det?

– Jag körde på med min träningsverksamhet som vanligt men sen så drev jag också lite med de castingansvariga för Gladiatorerna och sa ”att om ni inte tar med mig nu så kommer jag söka till Paradise Hotel” [skratt]. Det skämtet retade dem lite och de undrade varför jag ville vara med där. Så de bad mig ha tålamod och sa att det hela skulle lösa sig.

Och det gjorde det?

– Yes, efter några veckor fick jag inbjudan om att komma till testerna för Gladiatorerna. Men då trodde jag fortfarande att det var för tester som utmanare. När jag sedan fick reda på att det var för att bli gladiator, då höjdes mitt fokus rejält. För mig som har en bakgrund inom idrott och träning så är det lite av en pojkdröm att komma med i ett sådant här tv-program.

Vad tror du din medverkan i programmet kan betyda i ett större sammanhang?

– Jag tror att min bakgrund, genom min uppväxt i Rågsved, kan betyda väldigt mycket. För jag kommer från förutsättningar som egentligen säger att jag inte ska vara en person som det går bra för. Men jag vill med min medverkan visa för unga i förorten att det går att göra något bra av sitt liv.

– Så bara för att du kommer från en förort innebär inte att dina chanser är helt uträknande. Det kommer vara hårt. Betydligt mycket hårdare än för någon som växer upp i miljöer med helt andra förutsättningar. Men det är inte omöjligt, och jag vill vara den där förebilden som visar att det inte är omöjligt. Om min medverkan kan bidra till att unga från förorten känner stolthet och inspiration så tror jag att det kan få positiva effekter även på lång sikt.

Zimzon - gladiatorn Delta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolla in Zimzon som gladiatorn Delta nu på lördag kl 20 i tv4!

Taggar: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

17 + 17 =