Rödgrönrosa borde välja afrosvenskt

Svarta svenskar, icke-vita svenskar – vi är nyckeln i extravalet

Nyval (eller ja, extra val som det officiellt heter) i mars nästa år. Orsakat av ett rasistiskt parti och en Allians som blottlagt både sin makthunger och sin uppenbara nonchalans inför att de reproducerar samt stärker rasistiska strukturer i det svenska samhället. Men samtidigt erbjuder den här politisk krisen en stor möjlighet för de rödgröna (Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet) samt Fi att på allvar visa att de vill föra en politik för alla Sveriges medborgare. Därför är det dags för alla dessa fyra partier att vända sig till den del av befolkningen som drabbas värst av rasism, diskriminering och orättvisor i det svenska samhället:

Afrosvenskar/Svarta svenskar och övriga icke-vita svenskar

Varför då? Jo förutom att det är den självklara saken att göra om de som partier vill leva som de lär, så kan vi icke-vita svenskar vara nyckeln till att ge de rödgrönrosa en egen majoritet i riksdagen. För även om valdeltagandet i riksdagsvalet i september steg till 85,81 procent, om vi tittar på hela landet, så var det knappast resultatet om vi tittar på valdeltagandet i de bostadsområden där det bor många icke-vita väljare. En snabb sökning på valmyndighetens sajt visar på siffror mellan 55 och 70 procents valdeltagande i några av Sveriges förorter med stor andel icke-vita väljare.

Det här kan man se som ett enormt misslyckande av de politiska partierna i Sverige, och det är det ju självklart. Men det är också en enorm möjlighet för Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin, Jonas Sjöstedt och Gudrun Schyman. För här finns ju enormt många potentiella väljare, väljare som i det ordinarie riksdagsvalet stannade hemma. Säkerligen för att de tror att det inte spelar någon roll om, och på vilka, de lägger sin röst. 

Så nu, ni rödgrönrosa! Nu har ni en ypperlig chans att driva en antirasistisk politik på riktigt, samtidigt som ni ökar möjligheterna att kunna regera riket utan att behöva störas av ett rasistiskt parti, en rasistisk pöbel och en Allians som för länge sedan tappat sin moraliska kompass.

Så Stefan Löfven & Co, välj rätt, välj afrosvenskt!

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

fem × 4 =