Afrosvenska tips inför helgen

It’s been a long time, I shouldn’t have left you! Men ibland så kommer annat emellan, i mitt fall studierna. Misströsta dock inte bröder och systrar, bloggen är inte nedlagd och flera spännande  intervjuer väntar på att bli publicerade. På söndag så är till exempel ”Veckans intervju” tillbaka. Denna gång får vi möta juridikstudenten och medförfattaren till Afrofobirapporten, Samson Beshir.

Inom de närmaste veckorna så kan ni också se fram emot att få stifta bekantskap med en av få afrosvenskar som jobbar inom den svenska gaming-industrin, Vic Bassey. Jag har också passat på att intervjua min gamla chef, kultur- och musikentreprenören Andy Collins, som idag driver musikplattformen Scandinavian Soul.

Men redan imorgon så händer saker med afrosvenskt intresse. Afrosvenska Akademin gästar Socialistiskt Forum på ABF-huset i Stockholm (Sveavägen 41) och bjuder på en poddinspelning där den internaliserade rasismen hos svarta svenskar ska diskuteras. Poddinspelningen börjar kl 12.00 på lördag.

Afrosvenska_Akademin_folder

 

 

 

 

 

 

 

 

På samma event, Socialistiskt Forum, bjuder Rummet in till ett samtal om antirasistiskt solidaritet. Seminariet börjar kl 13.00 imorgon lördag.

Så besök och ta gärna del av eventen om ni har tid och lust, och glöm självklart inte att läsa intervjun med Samson Beshir på söndag.

Trevlig helg på er!

 

 

 

Taggar: , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

fem × ett =