Afrosvenskarna anmäler politiker

Denna blogg är ju egentligen inte tänkt att vara ett allmänt nyhetsmedium utan en plattform för att stärka medvetandet hos oss afrosvenskar och stärka gemenskapen emellan oss. Således så kommer jag inte fokusera särskilt mycket på vad vita svenskar tycker om oss eller säger om oss, eftersom det är mobilisering bland oss själva som ska stå i centrum. Men ibland så händer saker som motiverar att även denna blogg vänder blicken en bit utåt.

De senaste dagarna har Gefle Dagblad rapporterat om att företaget Saema Delikatesser använder N-ordet i namnet för sina chokladbollar. Företaget drivs av Eva Sidekrans. Hon står också som tredje namn på Älvkarlebymoderaternas lista i kommunalvalet i september.

Afrosvenskarna i Stockholm (en lokal medlemsförening inom Afrosvenskarnas Riksförbund) har nu polisanmält Eva Sidekrans för hets mot folkgrupp. En självklar åtgärd med tanke på den kränkning och rasism som bruket av N-ordet innebär för alla afrosvenskar.

 

Både som skribent och privatperson stödjer jag anmälan fullt ut och jag vill uppmana alla afrosvenskar att göra detsamma samt att efter bästa förmåga sprida nyheten om detta i era egna personliga nätverk samt i sociala medier.

Läs mer om denna nyhet på Afrosvenskarnas Riksförbunds (ASR) Facebooksida.

Taggar: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

fyra × 2 =