Afrosvensk sammanfattning inför valet

Vi fortsätter att prata om valet, framförallt om riksdagsvalet men glöm inte bort att kommun- och landstingsvalet kan få stor betydelse i din afrosvenska vardag. Så underskatta inte de röster du lägger i dessa val. För rösta är ju klart att du ska göra. Det är inte det enda sättet att påverka den politiska makten i Sverige men det är ett av de starkaste verktygen att använda det för. Sen om det är det absolut starkaste och mest effektiva sättet, det kan vi debattera och diskutera längre fram i ett annat blogginlägg. 

Så afrosvenskar, gå till vallokalerna imorgon eller förtidsrösta idag!

Här på bloggen så har jag ju under de senaste veckorna och månaderna träffat ett antal politiker. Om du som afrosvensk väljare inte har bestämt vilket parti och vilken kandidat (om du har tänkt sätta ett personvalskryss när du röstar) du har tänkt rösta på så tycker jag att du ska läsa intervjuerna med dessa politiker. Du hittar länkarna till intervjuerna här nedan:

Victoria Kawesa

 

 

 

Victoria Kawesa från Feministisk Initiativ

 

Monia Benbouzid och Esabelle Dingizian

 

 

 

 

Mona Benbouzid och Esabelle Dingizian från Miljöpartiet

 

Mikael Kakeeto

 

 

 

Mikael Kakeeto från Socialdemokraterna

Tyvärr så har jag inte hunnit med att intervjua någon afrosvensk kandidat från Vänsterpartiet, så därför rekommenderar jag att läsa intervjun med deras riksdagskandidat Momodou Jallow på sajten Thegambia.nu.

Momodu Jallow

 

 

 

 

När du som afrosvensk ska fundera över vilket parti som du vill lägga din röst på så tycker jag att du ska läsa mitt föregående blogginlägg men framförallt ha med Mångkulturellt Centrums afrofobirapport och den Afrosvenska Agendan som underlag till vilka frågor som bör vara viktiga för dig. Med dessa dokument som bas bör det inte bli så svårt att se vilka partier som tar afrosvenskar på allvar och vilka som inte gör det.

Eller så kan du bara studera de enkätsvar som de olika partierna gett på den Afrosvenska Agendan. 

Enkätsvar Afrosvenska Agendan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

ett × fem =