Afrosvensk – låt din röst bli en VARNING!

”Call the coroner

there’s gonna be a lot of slow singing’

and flower bringin’

if my Afrophobia alarm starts ringing”

Christian mrhofverberg Hofverberg

Det är val imorgon. Därför har jag kanaliserat min inre Biggie. För det får vara nog nu. Nog med pliktskyldiga avståndstaganden från rasism, nog med afrofobiska mordförsök i Hökarängen, nog med rasistiska trakasserier  av afrosvenskar i Forserum, nog med ”fördomsfria n****bollar” i Gävle.

Men också nog med den svenska exceptionalismen och myterna om att Sverige inte hade en aktiv roll i den transatlantiska slavhandeln.

Framförallt får det dock vara nog med allt detta prat. Det är dags att skrida till handling. För förslagen finns ju redan där. Mitt framför era ögon vår kära (och inte så kära) politiker. Men för att ni politiker riktigt ska förstå allvaret i situationen så tänkte jag be alla mina afrosvenska systrar och afrosvenska bröder att göra ett antal saker:

1. Rösta

2. Rösta RödGröntRosa

3. Se din röst som en varning till alla Sveriges politiker, både till dem som får din röst och till dem som inte får din röst.

För den här varningen slår åt två håll. Den slår mot Alliansen som vägrar ta den rasism som vi svarta svenskar möter varje dag på allvar. Trots att exempelvis kartläggningen ”Afrofobi. En kunskapsöversikt över afrosvenskars situation i dagens Sverige”, som beställts av regering själv, klart och tydligt visar på att afrosvenskar som grupp är utsatta för omfattande strukturell rasism och diskriminering. Men de borgerliga partierna är så förblindade av ideologiska skygglappar att de inte kan se att strukturella problem bara kan lösas genom strukturella åtgärder. Så då återstår bara för oss afrosvenskar att skicka en varning. Varningen bör bli att vi afrosvenskar inte röstar på något av allianspartierna förrän de är beredda att på allvar genomföra de åtgärder som krävs för att förbättra tillvaron för afrosvenskar som grupp.

Men den här varning slog åt två håll skrev jag ju. Yes, det gör den. För även om jag vill uppmana dig som afrosvensk att rösta på Feministiskt Initiativ, Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet, så innebär inte det att jag tycker att de här partiernas politik är perfekt eller att deras valkandidater går att lita på fullt ut. Absolut inte. Historien har lärt oss bättre än att lita på politiker, hur charmiga eller välvilliga de än må vara.

Så afrosvenskar, när ni röster på något av dessa fyra partier, se era röster som en varning till de RödGrönRosas politiker att ni kommer hålla dem ansvariga för att de ska lyfta upp frågor som rör oss afrosvenskar. Ni håller dem ansvariga för att de ska lägga politiska förslag, oavsett om det är i riksdagen, kommunfullmäktige eller landstingsfullmäktige, som är riktade till och för afrosvenskar. Ni håller dem ansvariga för dessa politiker kommer rösta för dessa förslag när väl politiska beslut ska tas, och ni håller framförallt dem ansvariga för de ska göra allt detta regelbundet och inte som någon engångsåtgärd.

”All Afrosvensk Everythang” är ingen blogg som tillhör något parti. Den är inte oberoende liberal, oberoende moderat, oberoende socialistisk eller oberoende socialdemokratisk. Den är oberoende afrosvensk!

Så det som är viktigt är vad som är bäst för afrosvenskar som grupp.

Bäst för afrosvenskar i detta val är att rösta RödGröntRosa.

För det får banne mig vara nog nu!

”The more anti-racism I puff the more dangerous

I don’t give a f**k about you or your weak racist crew

What you gonna do when the Afro-Swedes comes for you

I’m not runnin’, racist I bust my intellectual gun in

hold on, I hear somebody comin’…”

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

5 + 6 =