Afrosvensk entreprenör anordnar Barnens lopp

Den 23:e augusti anordnas Barnens Lopp. Arrangemanget äger rum i samband med Husbyfestivalen. Det familjevänliga loppet på 3 km kommer inte ha några vinnare eller förlorare, bara olika sluttider.

Barnens lopp arrangeras av företaget Lingua Franca Kommunikationsbyrå och är ett initiativ som tagits fram av byråns VD och grundare Brandon Sekitto.

”All Afrosvensk Everythang” ringde upp Brandon för att ställa några korta frågor om loppet.

Hej Brandon! Det är snart dags för Barnens Lopp. Vad är tanken med ert arrangemang?

Brandon Sekitto image

– Vi på Lingua Franca Kommunikationsbyrå har valt att bjuda in till ett löplopp då vi tycker det passar stora som små och att det fungerar bra som gruppaktivitet. Loppet blir ett ypperligt tillfälle, både vid start och mål, att skapa möten och interagera med deltagarna. Med Husbykravallerna fortfarande färskt i minnet vill vi skapa en medvetenhet kring det stöd barn och ungdomar kan få när situationer och behov uppstår. En förhoppning är att det ska bidra till att minska den rådande misstänksamheten gentemot myndigheter såsom polisen, och skapa en kontaktyta för kommunikation.

– Många i s.k. socioekonomiskt utsatta orter lever i ett utanförskap och har förmodligen inte så god kännedom om vilka hjälporganisationer som finns och hur de jobbar. Med detta lopp vill vi föra samman barn, ungdomar, föräldrar, engagerade vuxna, företag och hjälporganisationer som t ex BRIS, Trygga barn, Barncancerfonden, m.fl. Huvudsyftet med detta event är att synliggöra viktiga organisationer inför en målgrupp som dessa organisationer inte alltid är så bra på att nå ut till. Barnens lopp ska bidra till det som egentligen borde vara självklart, att alla barn och ungdomar blir sedda på ett positivt sätt oavsett etnicitet, bakgrund, tillhörighet eller vart man bor.

Vilka kan vara med i loppet?

– Eventet riktar sig till alla i området men med fokus på barn och ungdomar.

Ditt företag, Lingua Franca Kommunikationsbyrå, är arrangör av loppet. Vilka andra typer av verksamheter och arrangemang satsar ni på?

– Tillsammans med Yump Academy satsar vi på entreprenörskap med internationell kompetens. Vi har nyss avslutat ett projekt med Svenska Bostäder där vi agerade länk mellan de lokala affärsidkarna och hyresgästerna så att kommunikationen blev optimal.

– Vi jobbar med kommunikation som övergränsar språkliga och kulturella barriärer. Då vi idag lever i ett Sverige berikat med fler än 1,5 miljoner utlandsfödda, och fler kan väntas i och med migrationen till Sverige, så behövs det fler sätt att kommunicera på. Vi skiljer oss genom att vara en kraft inifrån, vi har helt enkelt rätt resurser och rätt kompetens direkt från källan. De flesta av oss har en direkt förankring i målgruppen, utlandsfödda/föräldrar som är utlandsfödda, därför har vi en unik insikt som andra saknar. Att vi heter Lingua Franca är ingen tillfällighet, det betyder gemensamt kommunikationsspråk.

Taggar: , , , , , ,
2 comments on “Afrosvensk entreprenör anordnar Barnens lopp
  1. Carl Johan skriver:

    Bra initiativ. Hur många Afrosvenska entreprenörer finns i landet? Egen verksamhet är idag viktigare än någonsin (ända sett att överleva diskriminering på arbetsmarknaden).

    • Brandon Sekitto skriver:

      Väldigt många entreprenörer finns där ute, men vi är alldeles för dåliga på uppmärksamma dem. Syd tycker jag. för det kan påverka någon att denna vågar satsa på sitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

ett × ett =